Случаите на COVID отново достигнат относително високи нива. Вариантът N.1 имаше

...
Случаите на COVID отново достигнат относително високи нива. Вариантът N.1 имаше
Коментари Харесай

Появиха се неочаквани нови симптоми на COVID-19, ето кои

Случаите на Коронавирус още веднъж доближат релативно високи равнища. Вариантът N.1 имаше бързо разпространяване през декември 2023 година и в този момент се трансформира в най-често срещания вариант на вируса, разпространяващ се в Съединени американски щати, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите ( CDC ) на Съединени американски щати. Случаите на JN.1 също се популяризират в Обединеното кралство, както и в Китай и Индия.

Unexpected New Коронавирус Symptoms Arise As JN.1 Variant Continues To Spread
— IFLScience (@IFLScience)
В момента здравните управляващи не са сигурни дали инфекциите с JN.1 провокират разнообразни признаци от други разновидности, като се  отбелязва, че „ типовете признаци и какъв брой тежки са те нормално зависят повече от имунитета и цялостното здраве на индивида, в сравнение с кой вид предизвиква зараза. "

Въпреки това има някои почтени доказателства, че хората оповестяват за малко по-различни признаци на Коронавирус този сезон. 

Последните данни от декември 2023 година от Службата за национална статистика на Обединеното кралство показват, че най-често съобщаваните признаци измежду интервюираните респонденти с COVID-19 включват:
Хрема (31,1%)Кашлица (22,9%)Главоболие (20,1%)Слабост или отмалялост (19,6%)Мускулна болежка (15,8%)Възпалено гърло (13,2%)Проблем със съня (10,8%)Безпокойство (10,5 процента).
Много от главните признаци, в това число хрема и кашлица, са докладвани измежду хората с Коронавирус от 2020 година, макар че описът включва някои нови допълнения, като проблеми със съня и тревога. 

Също по този начин е удивително, че загубата на усет и подушване – някога смятана за издайнически симптом на Коронавирус – в този момент се оповестява единствено от 2 до 3 % от инфектираните хора.

Внезапното повишаване на JN.1 допуска, че той е или по-заразен или по-добър в избягването на имунната ни система. Въпреки това, положителната вест е, че сега нищо не подсказва, че е по-агресивен от останалите разновидности.

New unexpected Covid symptoms are being reported as JN.1 variant continues to spread
— Daily Express (@Daily_Express)
„ Понастоящем няма доказателства, че JN.1 съставлява нараснал риск за публичното здраве спрямо други циркулиращи сега разновидности “ , написа CDC на уеб страницата си.

По-широките насоки за COVID-19 остават съвсем същите както постоянно: бъдете деликатни и в случай че пробата ви е позитивен, най-добре е да останете у дома, като се изолирате от другите най-малко пет дни. Здравните управляващи означават: „ Важно е да знаете, че съществуващите ваксини, проби и лекувания към момента работят добре против JN.1, тъй че този вид не визира рекомендациите на CDC. “

Съдържанието на тази публикация не е предопределено да замести професионален медицински съвет, диагноза или лекуване. Винаги търсете съвет от квалифицирани здравни експерти с въпроси, които може да имате по отношение на медицински положения.   
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР